perjantai 9. joulukuuta 2011

Kahvilla käynnissäkin voi säästää

perjantai 9. joulukuuta 2011
Sosiaalinen elämä kuuluu myös pihtarin elämään. Pihtarikin pitää yllä sosiaalisia suhteita käymällä ystävien kanssa kahvilla melkein kerran vuodessa. Kahvilla käynti aiheuttaa kuitenkin melkoisen loven pihtarin budjettiin, joten kehittelimme säästövinkkejä kahvilla käyntiin.

Kalleimmissa kahviloissa pelkästä kahvista voi joutua maksamaan yli 3 euroa. Se on aivan liikaa jokaiselle pihtarille. Pullan kanssa kahvilakäynnin hinnaksi voi muodostua reilusti yli viiden euron lasku. Tämän vuoksi on tärkeää valita ensisijaisesti mahdollisimman edullinen kahvila. Tekemiemme vertailujen mukaan hinta-laatu suhteeltaan edullisia kahvipaikkoja ovat oppilaitosten kahvilat ja markettien kahvilat. Monesti näistäkin hintaa kuitenkin kertyy liikaa.

Kekseliäisyys palkitseekin pihtarin. Kuumasta vedestä kahvilatkaan eivät laskuta muutamaa kymmentä senttiä enempää. Oman pikakahvin mukana kuljettaminen onkin aivan mainio tapa säästää rahaa. Yllättävien kahvihetkien varalta kannattaa aina kuljettaa mukana pientä taskuun mahtuvaa pikakahvipussia. Vaihtelua voi saada myös pitämällä mukana teepusseja, joita voit myös käyttää uudelleen.

Kahvileipäkin on kahviloissa usein liian tyyristä pihtarin kukkarolle. Omien pullien mukana kuljettaminen ei kuitenkaan aina ole mahdollista. Kahvileivissäkin on mahdollista säästää tuntuvan verran ostamalla pullat marketin irtomyynnissä. Kannattaa olla kuitenkin tarkkana, ettei maksa tyhjästä irtomyynnistä ostaessa. Usein irtomyynnissä olevat pussit ovat tarkoituksella aivan liian suuria yhdelle pullalle. Tämän vuoksi pussin suusta kannattaakin repiä ennen punnitusta ylimääräinen paperi pois. Pelkästään tällä toimenpiteellä voi säästää useita senttejä. (Tämä kikka toimii myös kaikkeen muuhunkin irtomyynnistä ostettavaan.)

Ennalta sovittuun kahvilatapaamishetkeen voi helposti valmistautua keittämällä lähtiessä termospullollisen kahvia ja sulattamalla pakastepullat. Kertakäyttömukeja ei kuitenkaan kannata käyttää, koska pitkällä aikavälillä ne tulevat kalliiksi. Monet kahvilat eivät jostain syystä kuitenkaan hyväksy pihtarikahvittelijoita, vaan saattavat potkaista omia herkkuja nauttivan säästäväisen ja tyytyväisen asiakkaan pellolle. Pihtarin on sen takia syytä valita kahvila tarkoin. Myös istumapaikan valinnalla voi olla vaikutusta siihen, kuinka herkästi ollaan heittämässä ulos. Kesäisin (myös talvisin) picnic on oiva tapa välttää kahviloiden epäasialliset tarjoilijat.

Halvimmalla pääset kuitenkin, jos saat jollakin keinolla kaverisi tarjoamaan. Lompakon kotiin unohtaminen on tunnetuin kikka, mutta muitakin löytyy. Pihtari keksii keinonsa.

Kommentoi ihmeessä omista keinoistasi säästää kahvila-asioinnista tai muista kahvilakokemuksistasi!

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Se on kyllä totta, että kahvila käynneistä on joutunut pulittaamaan melkoisesti rahaa. Hyviä vinkkejä ;) täytyy kokeilla.

Lähetä kommentti

 
◄Design by ithemes builder | best woo themes | apptheme by Blogger Templates