torstai 15. joulukuuta 2011

Pihtari lukee lehdet ilmaiseksi

torstai 15. joulukuuta 2011

Monien pihtarien kiusaksi vanhat kunnon lehtikeräyslaatikot on monessa paikassa uusittu. Uuden mallisista lehtikeräyslaatikoista on paljon vaikeampi kaivaa mieleistään luettavaa. Onneksi Säästä enemmän! – blogi on keksinyt keinot välttää turhanpäiväiset lehtientilausmaksut.

Perinteisen mallisten lehtikeräyslaatikoiden etsiminen on useimmiten ajanhukkaa, sillä niistä ei aina löydy mieleistä luettavaa. Sen takia pihtari käyttää kekseliäämpi keinoja saadakseen mieleistä luettavaa.

Sanomalehdet maksavat monta sataa euroa vuodessa. Eli enemmän kuin pihimpien pihtareiden puolen vuoden ruuat. Parhaiten säästöä syntyykin jättämällä tilaamatta sanomalehden ja lukemalla uutiset ilmaisista verkkolehdistä esimerkiksi iltalehti.fi hs.fi ksml.fi kainuunsanomat.fi
Paikallinen sanomalehti voi kuitenkin pitää sisällään tärkeitä paikallisia uutisia, joten pihtarikin voi joutua hankkimaan käsiinsä sanomalehden.

Pihtarin kannattaakin tarjoutua viemään jonkun naapurin lehdet ilmaiseksi ”lehtikeräyslaatikkoon”.  Yleensä näin ystävälliseen ja jaloon tarjoukseen suhtaudutaan hyvinkin myönteisesti. Ilmaisen päivänlehden ja muutaman edellisenkin saattaa saada omaksi parhaimmillaan vain ovikelloa kilauttamalla.

Naapureita ei voi aina valita. Ei kaikilla naapurit ole sieltä hyväsydämellisestä päästä. Sanomalehden voikin lukea kätevästi myös kirjastolla. Kirjaston lehdissä on vaan se huonopuoli, että niitä ei saa leikata tai käyttää pihtarimaisiin tarkoituksiin.

Sanomalehtiäkin huokeampi lasku syntyy usein aikakausilehdistä. Niiden irtonumero hinnat vaihtelevat usein 2€ -12 € väliltä. Tilattunakaan hinta ei ole juuri halvempi. Aikakausilehtiin on kuitenkin onneksi olemassa säästövinkkejä, joilla vältät vararikon.
 
  • Lue lehdet kirjastossa ja kuvaa digikameralla ne jutut, jotka haluat lukea tarkemmin. Voit kotona jatkaa rauhassa hyvien juttujen lukemista.
  • Mene kaupan lehtipisteelle lukemaan lehdet. Hyvin tavallista tosin on, että murjottava kaupantäti tulee vaatimaan lehden ostamista. Valitse siis kauppa huolella. Isoimmissa marketeissa lehden voi ottaa kärryyn ja suunata kärryt kohdin vaateosastoa. Ja siellä sitten voi huomaamatta linnoittautua sovituskoppiin lukemaan lehteä. Luettuasi lehden palauta se samaan paikkaan. Hyvä kikka esimerkiksi juorulehtien kanssa joita ei kehtaa ostaa.
  •  Tilaa ilmainen näytenumero. Älä vahingossakaan anna kuitenkaan puhelinnumeroa. Hyvä on lisäksi varmistaa, että et sitoudu mihinkään kestotilaukseen.

Parhaimmillaan lehtien tilaamatta jättämisellä voi säästää tukevan summan rahaa. Ilman että tarvitsee luopua lehtien lukemisesta. Hyvä kikka on käydä tarpeen vaatiessa naapurin ovella ja kerran viikossa kirjastossa kuvaamassa artikkeleita. Lisäksi kun verkkolehtiä lukee pysyy varmuudella perässä maailman menossa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 
◄Design by ithemes builder | best woo themes | apptheme by Blogger Templates